x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia cere sprijinul Franței și Italiei pentru stingerea incendiului din sudul peninsulei Pelopones

Grecia cere sprijinul Franței și Italiei pentru stingerea incendiului din sudul peninsulei Pelopones

17 Iul 2015   •   18:06
Grecia cere sprijinul Franței și Italiei pentru stingerea incendiului din sudul peninsulei Pelopones

Atena a cerut ajutorul Franței și Italiei pentru stingerea incendiului din sudul Greciei, a declarat ministrul de Interne elen, Giannis Panousis, relatează spitnik.ru care citează Athens News Agency.

Grecia are nevoie de mai multe elicoptere specializate să arunce apă peste incendiul de vegetație care amenință să se extindă și mai mult din cauza vântului.

În această dimineață s-a declanșat un puternic incendiu în sudul Peloponesului iar autoritățile au evacuat trei sate. Incendiul s-a intins rapid din cauza temperaturilor mari și a vântului puternic.

Pompierii se luptă cu flăcările care se întinde către cartierele eriferice ale Atenei.

Pentru stingerea incendiilor au fost mobilizați 120 de pompieri, 30 de soldați și au fost trimise două elicoptere de intervenție împotriva incendiilor.
Incendiile de pădure și vegetație sunt un lucru destul de obișnuit în timpul verilor fierbinți și uscate ale Greciei. În anul 2007 un astfel de incendiu a distrus suprafețe mari de pădure în sudul Greciei, peste 10 sate au suferit distrugeri iar 60 de oameni au murit.

×