x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gruparea germană antiimigraţie PEGIDA susţine că atacul de la Paris arată ameninţarea islamistă

Gruparea germană antiimigraţie PEGIDA susţine că atacul de la Paris arată ameninţarea islamistă

de Agerpres    |    07 Ian 2015   •   21:22

Noua grupare antiimigraţie germană PEGIDA a profitat de atacul sângeros de la redacţia publicaţiei Charlie Hebdo de miercuri pentru a afirma public că acesta evidenţiază ameninţarea violenţei islamiste în privinţa căreia a avertizat, relatează DPA.

'Islamiştii, împotriva cărora PEGIDA a avertizat în ultimele 12 săptămâni, au arătat astăzi în Franţa că nu sunt capabili de democraţie, ci că văd violenţa şi moartea ca pe o soluţie', a scris PEGIDA pe pagina sa de Facebook.

'Liderii noştri politici vor să credem că acest lucru nu este adevărat, ci opusul lui', adaugă gruparea. 'Trebuie ca mai întâi o astfel de tragedie să se întâmple în Germania?', se mai întreabă gruparea antiimigraţie.

PEGIDA, care a început ca o mişcare de protest împotriva planurilor de a construi noi centre pentru solicitanţii de azil, a zguduit scena politică germană cu proteste tot mai ample. Liderii politici au făcut apel la populaţie să nu participe la manifestaţii, iar Angela Merkel a spus că acestea sunt organizate de oameni cu 'ură în suflete'.

Gruparea şi-a atras sprijinul germanilor de extremă dreaptă sau simpli cetăţeni, alarmaţi de creşterea puternică a numărului de refugiaţi, dintre care mulţi şi-au părăsit ţara din cauza conflictelor din Orientul Mijlociu.

Atentatul comis miercuri la sediul săptămânalului Charlie Hebdo din Paris s-a soldat cu 12 morţi, dintre care opt jurnalişti, şi 11 răniţi, patru dintre ei fiind în stare gravă, potrivit procurorului general al Franţei, François Molins.

Atacatorii strigau ''Allah akbar!'' şi ''afirmau că vor să îl răzbune pe profetul'' Mahomed, a confirmat Molins. Printre cei ucişi se numără caricaturiştii Cabu, Charb, Tignous şi Wolinski, extrem de cunoscuţi în Franţa

×