x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Harris se descurcă mai bine decât Biden împotriva lui Trump

Harris se descurcă mai bine decât Biden împotriva lui Trump

de Redacția Jurnalul    |    26 Iul 2024   •   11:15
Harris se descurcă mai bine decât Biden împotriva lui Trump
Sursa foto: Hepta

Prezumtiva candidată a Partidului Democrat la preşedinţia Statelor Unite, Kamala Harris, are performanţe mai bune decât preşedintele Joe Biden în state-cheie care ar putea decide soarta alegerilor din 5 noiembrie, reducând diferenţa faţă de candidatul republican Donald Trump, potrivit unui sondaj Emerson College/The Hill dat publicităţii joi, informează vineri Reuters.

Sondajul indică faptul că fostul preşedinte Donald Trump conduce în patru din statele critice: Arizona 49% la 44%, Georgia 48% la 46%, Michigan 46% la 45% şi Pennsylvania 48% la 46%. Trump şi Harris sunt la egalitate, cu 47%, în Wisconsin.

Harris a depăşit performanţa lui Biden într-un sondaj Emerson efectuat la începutul acestei luni în fiecare dintre cele cinci state.

Kamala Harris a intrat în campanie săptămâna aceasta după ce preşedintele Joe Biden a renunţat la cursă duminică şi şi-a exprimat sprijinul pentru vicepreşedinta sa.

Cel mai recent sondaj Emerson al alegătorilor înregistraţi a fost efectuat în perioada 22-23 iulie şi a avut o marjă de eroare pentru fiecare stat de plus sau minus 3,4%.

Un sondaj la nivel naţional publicat joi de New York Times/Siena College a arătat, de asemenea, că Harris se descurcă mai bine decât Biden împotriva lui Trump. Acesta a relevat că Trump câştiga în faţa lui Harris cu două puncte procentuale, 48% la 46%, în rândul alegătorilor înregistraţi, în timp ce Trump îl devansa pe Biden cu opt puncte procentuale, 49% la 41%, într-un sondaj efectuat în urmă cu trei săptămâni.

Sondajul New York Times/Siena College a fost realizat pe un eşantion de de 1.142 de alegători înregistraţi la nivel naţional şi a avut o marjă de eroare de 3,3%.

Un sondaj naţional Reuters/Ipsos publicat marţi a arătat că Harris are un avans de 44% până la 42% faţă de Trump, o diferenţă în cadrul marjei de eroare de 3%.

În timp ce sondajele la nivel naţional oferă semnale importante ale sprijinului american pentru candidaţii politici, de obicei câteva state competitive înclină balanţa în Colegiul Electoral din SUA, care decide în cele din urmă cine câştigă alegerile prezidenţiale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Kamala Harris donald trump