x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ninsori abundente, ger cumplit, transporturi blocate și un mort în Japonia

Ninsori abundente, ger cumplit, transporturi blocate și un mort în Japonia

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   09:45
Ninsori abundente, ger cumplit, transporturi blocate și un mort în Japonia
Sursa foto: Hepta

Zăpada abundentă a acoperit miercuri zone întinse din Japonia, îngreunând traficul, forțând anularea a sute de zboruri și perturbând circulația trenurilor, provocând moartea a cel puțin o persoană, relatează Reuters.

Un front atmosferic neobișnuit de rece și sisteme de presiune extrem de joasă au provocat căderi de zăpadă și vânturi puternice în Japonia începând de marți.

Zăpada a fost deosebit de abundentă în partea națiunii care dă spre Marea Japoniei, orașul Maniwa din vestul Japoniei fiind lovit de un record de 93 cm în cele 24 de ore de miercuri până la ora 8:00 a.m. (2300 GMT).

O persoană a murit în urma furtunii, iar alte două decese erau investigate ca fiind legate de furtună începând de miercuri dimineață, a declarat secretarul șef al cabinetului Hirokazu Matsuno într-o conferință de presă. Nu au fost disponibile imediat alte detalii.

Companiile aeriene interne, inclusiv ANA și Japan Airlines au anulat peste 300 de zboruri, în timp ce serviciile de trenuri de tip bullet train au fost suspendate sau au înregistrat întârzieri în nordul Japoniei, potrivit presei.

Pe o autostradă din centrul Japoniei, mașinile și camioanele nu s-au putut deplasa în zăpadă pe o distanță de aproximativ 10 km, a declarat postul public NHK.

Aproximativ 3.000 de persoane au rămas blocate în două gări din orașul Kyoto, situat în vestul țării, după ce zăpada și vântul puternic au forțat suspendarea serviciilor marți, unii pasageri fiind nevoiți să doarmă pe jos în gara principală din Kyoto.

Alții au rămas blocați în cel puțin 15 trenuri între stații, în unele cazuri de la sfârșitul zilei de marți până la primele ore ale zilei de miercuri, unii fiind nevoiți să meargă pe jos prin zăpadă pentru a ajunge la o stație unde a fost amenajat un adăpost, a adăugat NHK.

Este posibil ca vânturile puternice legate de furtună să fi provocat scufundarea unui nave înregistrată în Hong Kong între vestul Japoniei și insula Jeju din Coreea de Sud, miercuri dimineață. Treisprezece dintre cei 22 de membri ai echipajului fuseseră salvați până miercuri la prânz, iar căutările continuau. citeste mai departe .

Vremea aspră este de așteptat să continue până joi.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: japonia iarnă cumplita