x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În Brazilia, puşcăriaşii citiţi ies mai repede de la mititica

În Brazilia, puşcăriaşii citiţi ies mai repede de la mititica

27 Iun 2012   •   19:54
În Brazilia, puşcăriaşii citiţi ies mai repede de la mititica

La initiativa unui cunoscut avocat brazilian, Andre Kehdi, patru penitenciare din aceasta tara au adoptat o masura fara precedent.

Astfel, fiecarui detinut care citeste o carte i se vor reduce patru zile din pedeapsa, numarul cartilor care pot fi lecturate timp de un an fiind, totusi, limitat la 12, ceea ce inseamna ca pentru fiecare an de condamnare, un detinut poate ispasi cu 48 de zile mai putin.

Puscariasii au de ales dintre literatura beletristica, clasica, stiintifico-fantastica si filozofie. Iar pentru a se asigura ca detinutii nu citesc in...diagonala, responsabilii programului au decis ca la finele fiecarei lecturi, "studentul" trebuie sa compuna un eseu referitor la opera studiata...

O comisie formata in fiecare din cele patru penitenciare care au aderat la programul Reeducare prin Lectura va decide detinutii eligibili, initiatorul proiectului, Andre Kehdi, declarand, conform Daily Mail, ca "detinutul se poate ilumina si poate avea o alta viziune asupra lumii. Fara indoiala, va iesi un om mai bun din inchisoare".

×
Subiecte în articol: inchisoare detinuti lectura brazilia