x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 119 morţi într-un incendiu la o fermă avicolă din China

119 morţi într-un incendiu la o fermă avicolă din China

03 Iun 2013   •   18:07
119 morţi într-un incendiu la o fermă avicolă din China

Un incendiu care a izbucnit azi dimineaţă la o fermă avicolă din provincia chineză Jilin a omorât cel puţin 119 muncitori şi a rănit alte zeci, echipele de salvare încă mai căutând cadavre. Potrivit primelor mărturii, înainte de incendiu s-ar fi auzit o explozie, care a făcut să se instaleze panica în fermă. Se pare, însă, că unele ieşiri, printre care şi poarta principală, erau închise.

Surse din rândul autorităţilor provinciale spun că incendiul ar fi putut fi provocat de o scurgere de amoniac. Puii sunt sacrificaţi şi tranşaţi în această fermă, unde temperatura este menţinută la un nivel scăzut cu ajutorul instalaţiilor frigorifice pe bază de amoniac.

Acesta este incendiul cu cele mai multe victime din ultimii 13 ani, în China.

Aproximativ 100 de muncitori au reuşit să fugă din fermă, au anunţat echipele de salvare, adăugând că "structura interioară complexă" şi ieşirile înguste au făcut ca eforturile de salvare să fie foarte dificile.

Pompierii n-au recuperat încă toate cadavrele, fiind de aşteptat ca bilanţul să fie revizuit în creştere.

500 de pompieri şi 270 de medici şi asistente medicale au venit la faţa locului. De asemenea, un orăşel de 3.000 de locuitori din apropiere a fost evacuat, ca măsură de precauţie. Flăcările au fost însă stinse.

Muncitorii care au scăpat din incendiu spun că panica s-a instalat în momentul în care luminile s-au stins iar fumul a umplut ferma.

Guo Yan, una dintre muncitoare, a povestit că ieşirea de urgenţă din dreptul său era blocată şi că a fost trântită la podea de ceilalţi muncitori.

"A trebuit să mă târăsc până la altă uşă. Muncesc alături de o bătrână şi o tânără, nu ştiu dacă au supravieţuit", a povestit Guo Yan.

Un alt supravieţuitor, care nu şi-a spus numele, a povestit că a sărit pe fereastră. "Am scăpat după ce am sărit pe o fereastră. Era un nor uriaş de fum pe coridor, foarte fierbinte. Imediat ce am ieşit, mi-am pierdut cunoştinţa".

Potrivit muncitorilor, uşile fermei sunt ţinute mereu închise în timpul orelor de program. Ferma a fost construită în 2009, echipamentele fiind destul de noi.

×
Subiecte în articol: incendiu china ferma avicola