x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe INCREDIBIL! Germania şocată de spionul din Bundestag

INCREDIBIL! Germania şocată de spionul din Bundestag

05 Iul 2014   •   15:47
INCREDIBIL! Germania şocată de spionul din Bundestag

Ambasadorul SUA la Berlin a fost convocat la Ministerul german de Externe după arestarea unui agent german suspectat de spionarea parlamentarilor din ţara sa pentru americani, a indicat diplomaţia germană într-un comunicat citat de AFP.

'Ambasadorul SUA, John B. Emerson, a fost convocat de secretarul de stat Stephen Steinlein pentru o discuţie la Ministerul de Externe, în legătură cu procedura de anchetă a Parchetului federal', a precizat instituţia diplomatică de la Berlin.

Un colaborator al serviciilor de informaţii germane (BND), arestat miercuri, face obiectul unei anchete a Parchetului federal german, el fiind suspectat de a fi spionat pentru SUA comisia parlamentară din Bundestag care investighează operaţiunile de culegere de informaţii desfăşurate în Germania de Agenţia Naţională de Securitate a SUA (NSA).

'Secretarul de stat Steinlein l-a rugat pe ambasadorul SUA să contribuie la clarificarea rapidă' a acestui caz, a mai indicat Ministerul german de Externe.

Întrebat în legătură cu această afacere, purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a declarat că şeful executivului Angela Merkel a fost informată asupra acestui caz. 'Guvernul german va aştepta rezultatele anchetei... Cazul este grav, asta este foarte clar', a afirmat Seibert.





×