x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Intervenţia militară în Siria, APROBATĂ de Comisia de Afaceri Externe a Senatului american

Intervenţia militară în Siria, APROBATĂ de Comisia de Afaceri Externe a Senatului american

05 Sep 2013   •   08:54
Intervenţia militară în Siria, APROBATĂ de Comisia de Afaceri Externe a Senatului american

Comisia de Afaceri Externe a Senatului american a aprobat miercuri un proiect de rezoluţie privind atacuri militare împotriva regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, deschizând calea pentru o dezbatere plenară în Senat de luni, relatează AFP.

Senatorii comisiei au votat cu 10 voturi pentru şi 7 împotrivă în favoarea unei intervenţii "limitate" în Siria, pe o durată de maxim 60 de zile cu posibilitatea prelungirii la 90 de zile, fără trimiterea trupelor la sol. Un grup de democraţi şi republicani s-au opus măsurii.

Tot miercuri, Franţa, al cărei guvern a susţinut puternic o asemenea intervenţie, a ţinut o dezbatere extraordinară în Adunarea Naţională, chiar dacă parlamentarii nu vor vota pe acest subiect, deoarece preşedintele francez poate mobiliza armata fara susţinerea acestora.

Franta este prima ţară care a afirmat că va aştepta decizia Congresului din SUA în ceea ce priveşte implicarea în intervenţia militară în Siria, alături de Statele Unite.

Guvernul sirian al lui Bashar al Assad este acuzat de folosirea armelor chimice împotriva propriilor civili, în mai multe ocazii, în timpul conflictului care durează de doi ani şi jumătate, ultima oară la o scară largă, într-un atac din 21 august, în afara Damascului.


×