x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iod radioactiv, detectat în aer şi apa de ploaie la New York

Iod radioactiv, detectat în aer şi apa de ploaie la New York

31 Mar 2011   •   09:29

Urme de iod radioactiv provenind de la centrala nuclează japoneză Fukushima au fost detectate în aer şi în apă de ploaie la New York, au anunţat autorităţile locale citate de Kyodo News.

Departamentul local al sănătăţii a dat asigurări, într-un comunicat, că nu există niciun pericol pentru sănătatea publică. "Cele mai recente analize arată că nivelul variază între 0,01 şi 0,1 picocurie în metru cub de aer. Acest nivel este egal sau mai mic decât cele anunţate de alte state", se adaugă în document.

În Statele Unite, urme de materiale radioactive care ar porveni de la centrala nucleară Fukushima au fost detectate în mai multe state, printre care Hawaii, California, Nevada, Florida şi Massachusetts.

Cantitatea detectată la New York este "semnificativ sub nivelul care ar provoca probleme pentru sănătatea umană", a declarat comisarul pentru sănătate al statului, Nirav Shah, într-un comunicat. El a adăugat că nivelul radiaţiilor este de mii de ori mai mic decât cel la care este supus o persoană în timpul unor proceduri medicale precum radiografiile.

"Le spunem în continuare locuitorilor din New York că nu este nevoie să ia măsuri de precauţie în urma emisiilor radioactive de la centralele nucleare japoneze", a precizat Shah.

×
Subiecte în articol: japonia fukushima