x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Jimi Hendrix ar fi fost ucis de managerul său

Jimi Hendrix ar fi fost ucis de managerul său

de Mihaela Matachita    |    02 Iun 2009   •   00:00

Celebrul chitarist Jimi Hendrix ar fi fost ucis de managerul său pentru a-i încasa asigurarea de viaţă de două milioane de dolari, afirmă un cunoscut de-ai celor doi, într-o carte recent publicată, a informat The Independent.



James "Tappy" Wright afirmă că managerul lui Hendrix, Michael Jeffrey, i-a mărturisit în 1971, beat fiind, că l-a ucis pe Hendrix băgându-i un pumn de pastile pe gât şi înecându-l cu vin roşu. Jeffrey ar fi fost îngrijorat că artistul vroia să-şi angajeze un alt manager şi i-ar fi spus lui Wright că Hendrix valora, pentru el, mai mult mort decât viu.

La doi ani după această presupusă mărturisire, Wright a murit într-un accident aviatic.

Jimi Hendrix a murit în septembrie 1970, la 27 de ani. Corpul său a fost găsit de un echipaj de ambulanţă într-un hotel din Londra, în camera Monikăi Dannemann, o femeie pe care artistul o cunoscuse de câteva zile. Chitaristul era singur în cameră, întins pe spate, iar uşa încăperii era deschisă. Anchetatorii nu au putut stabili cine a chemat ambulanţa la hotel. John Bannister, chirurgul care s-a ocupat de Hendrix la spital, era convins că artistul fusese înecat cu vin roşu, deşi avea foarte puţin alcool în sânge. "Îmi amintesc perfect cantitatea mare de alcool din stomac şi plămâni şi, în opinia mea, nu există îndoială că Hendrix a fost înecat; dacă nu acasă, atunci în drum spre spital", a spus Bannister în 1992.

×
Subiecte în articol: externe hendrix