x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Jose Manuel Barroso nu a făcut nimic în mandatul său!" Cine a spus asta

"Jose Manuel Barroso nu a făcut nimic în mandatul său!" Cine a spus asta

28 Iun 2013   •   15:04
"Jose Manuel Barroso nu a făcut nimic în mandatul său!" Cine a spus asta
Sursa foto: FACUNDO ARRIZABALAGA/EPA

Ministrul francez pentru Comerţ Exterior, Nicole Bricq, crede că Jose Manuel Barroso "nu a făcut nimic în mandatul său". Fiind întrebată la postul de televiziune LCI dacă alegerea lui Barroso a fost una proastă pentru Uniunea Europeană, ministrul francez a răspuns: "Da. Eu cred că nu a făcut nimic în mandatul său".

"Este o comisie aflată la sfârşit de mandat care nu a făcut mare lucru, dar Barroso este acolo pentru că statele au acceptat. Consider că alegerea făcută de Merkel şi Sarkozy în urmă cu patru ani nu a fost bună", a adăugat Nicole Bricq, potrivit Mediafax.

Barroso a fost ales la conducerea Comisiei Europene în 2004, pentru un prim mandat până în 2009. Cel de-al doilea mandat expiră în 2014.

Relaţiile dintre Paris şi Bruxelles au devenit tensionate în ultimele zile, mai ales după ce Franţa a impus excluderea audiovizualului de la negocierile comerciale cu Statele Unite. Barroso i-a calificat drept "reacţionari" pe cei care refuză globalizarea. Reducerea deficitelor sau reformele structurale au provocat o altă polemică între Paris şi Bruxelles.

×