x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kenya - Bunica lui Obama, ţinta hoţilor

Kenya - Bunica lui Obama, ţinta hoţilor

de Irina Cristea    |    12 Sep 2008   •   00:00

Poliţia kenyană şi-a mobilizat trupele în satul unde locuieşte bunica lui Barack Obama, candidatul democrat la Casa Albă, după ce femeia a fost călcată de hoţi.



Poliţia kenyană şi-a mobilizat trupele în satul unde locuieşte bunica lui Barack Obama, candidatul democrat la Casa Albă, după ce femeia a fost călcată de hoţi.

După toate aparenţele, poliţia crede că hoţii au vizat un panou solar de pe acoperişul casei lui Sarah Hussein Obama, din satul kenyan Alego-Kogello, din vestul ţării, scrie BBC online. Incidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi. Hoţii au pătruns în locuinţă pe uşa de la bucătărie, de unde au urcat pe acoperiş să fure panoul. Bătrîna nu a auzit nici un zgomot, mai ales că afară ploua torenţial. Ei nu au reuşit însă să zmulgă instalaţia şi au plecat fără să fure altceva. Bunica lui Obama, în vîrstă de 83 de ani, nu şi-a dat seama că în casa ei fusesră hoţii decît dimineaţa, cînd a intrat în bucătărie şi a văzut că uşa fusese spartă. "Unii cred că Obama îmi trimite foarte mulţi bani”, a spus bătrîna, care a început să se teamă pentru siguranţa ei.  

EROU.  După acest incident, politia a instituit patrule permanente în sat, pentru siguranţă tuturor locuitoruilor, nu numai pentru bunica lui Obama. Senatorul de Illinois este privit ca un erou în satul de baştină al tatălui său, unde o bere locală, numită Senator, a fost redenumită chiar cu numele candidatului, "Obama”.

×
Subiecte în articol: externe obama