x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kenya: Inflaţie de nume “Obama” şi “Michelle”

Kenya: Inflaţie de nume “Obama” şi “Michelle”

06 Noi 2008   •   00:00

Prenumele de “Obama” şi “Michelle” au făcut furori în maternităţile din Kenya, unde foarte mulţi copii care s-au născut ieri, după ziua votului prezidenţial din Statele Unite, au primit numele noului preşedinte ales şi pe cel al soţiei sale. O femeie a avut chiar norocul să nască gemeni, fetiţă şi băiat, pe care i-a numit Michelle şi Obama, scrie AFP.

Numai în acest spital, cel puţin alţi opt copii au fost numiţi Barack sau Obama sau ambele, în timp ce în maternităţile din Nairobi şi din întreaga ţară numeroşi copii au fost numiţi astfel. “Am vorbit cu soţul meu şi am convenit asupra faptului că numele de Barack Obama ar fi ideal pentru băieţelul nostru, deoarece tot oraşul şi întreaga lume sunt entuziasmate de Barack Obama şi pentru noi este o persoană importantă”, a mărturisit Josephine Anyango.

 

TEMERI/Japonezii cred că JO se vor ţine în Chicago

Oficiali ai Comitetului Olimpic Japonez (COJ) au declarat că alegerea lui Barack Obama în funcţia de preşedinte al Statelor Unite ar putea afecta şansele statului nipon de a organiza Jocurile Olimpice de vară, din 2016, informează The Times. Alături de cele două oraşe, în cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2016 se mai află Madridul şi Rio de Janeiro.

 

BUCURIE/Condi e mândră de Barack Obama

Secretarul de Stat american, Condoleezza Rice, a salutat alegerea lui Barack Obama la Casa Albă şi s-a declarat mândră că SUA au ales primul preşedinte de culoare, relatează AFP. “Preşedintele ales s-a dovedit un personaj pasionant şi sunt sigură că aşa va rămâne”, a declarat Rice, promiţând că Departamentul de Stat vrea un transfer de putere paşnic. “Ca afroamericană, sunt mândră (...)”, a adăugat ea, menţionând nedreptăţile la care a fost supusă comunitatea de culoare.

×
Subiecte în articol: obama barack obama