x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Kenya - Rugăciuni şi musical reggae pentru Obama

Kenya - Rugăciuni şi musical reggae pentru Obama

de Carmen Plesa    |    05 Noi 2008   •   00:00

Pentru o zi şi o noapte, Africa va fi pe aceeaşi lungime de undă cu Statele Unite. Speranţele celor de pe continentul negru vin din rădăcinile pe care le are candidatul democrat la preşedinţia SUA.



Fiul unui imigrant din Kenya şi al unei femei albe din Kansas, Obama are în ţara de origine o grămadă de neamuri. La Alego, regiunea occidentală a Kenyei, în satul Kolego, de unde provine familia lui Obama, oamenii se roagă de dimineaţă pentru succesul concitadinului lor, anunţă L’Unita.

În Nairobi, a început deja sărbătătorirea victoriei neanunţate a lui Obama. Imaginea acestuia, imprimată pe steaguri şi bannere, a invadat principalele pieţe ale capitalei kenyene. Se găseşte chiar şi pe "matatu”, numeroasele şi strident coloratele microbuze care asigură transportul localnicilor. Chipul lui Obama apare şi pe reclama la o nouă marcă de bere – Senator, botezată în cinstea senatorului de Illinois.

«Motivul pentru care suntem aici – a afirmat Malik Obama, unul din fraţii vitregi ai senatorului – este că avem o mare zi de sărbătorit”. Mătuşile şi verişoarele lui Obama au fost însă astăzi în "silenzio stampa” şi s-au reunit pentru a se ruga în casa bunicii de pe linie paternă, Sarah.

În această seară, la teatrul naţional din Nairobi va fi pus în scenă un musical care va reconstitui viaţa lui Obama. Un mix de muzică reggae, dans şi voce. Şi la Kisumu, lângă Kolego, mii de persoane s-au adunat în faţa unui ecran gigantic instalat în piaţa principală, unde se va transmite toată noaptea, în limba swahili, ştirile BBC referitoare la alegerile din SUA.

Petreceri, parade şi rugăciuni sunt în curs şi în Africa de Sud, dar şi pe teritoriul altor state de pe continentul negru.

×
Subiecte în articol: obama