x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupta antiteroristă: Putin promite să rămână într-un cadru legal

Lupta antiteroristă: Putin promite să rămână într-un cadru legal

de Agerpres    |    31 Dec 2013   •   08:35
Lupta antiteroristă: Putin promite să rămână într-un cadru legal
Sursa foto: Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a promis lui Ban Ki-moon să rămână în cadrul dreptului internaţional pentru a-i descoperi pe autorii atentatelor comise la Volgograd, a declarat luni purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU. 

"Comunitatea internaţională ar trebui să lucreze împreună în lupta împotriva terorismului", a declarat Vladimir Putin, care "a lăudat rolul important al Naţiunilor Unite pentru a coordona crima organizată şi terorismul", potrivit lui Martin Nesirky, citat de AFP.

"El a dat asigurări secretarului general că Rusia va lucra în cadrul dreptului internaţional pentru a-i aduce în faţa justiţiei pe autorii" atentatelor comise duminică şi luni la Volgograd, a adăugat purtătorul de cuvânt.

La rândul său, Ban Ki-moon a prezentat condoleanţele sale după aceste atentate ce au făcut în total cel puţin 31 de morţi şi care au fost de asemenea ferm condamnate de cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU.

Consiliul a chemat de asemenea toate statele "să coopereze activ" cu autorităţile ruse pentru a-i traduce în justiţie pe responsabilii atacurilor.

 

×