x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Lupte în capitala Somaliei: un hotel a fost capturat de oameni înarmați, patru morți și un ministru rănit

Lupte în capitala Somaliei: un hotel a fost capturat de oameni înarmați, patru morți și un ministru rănit

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2022   •   23:35
Lupte în capitala Somaliei: un hotel a fost capturat de oameni înarmați, patru morți și un ministru rănit
Sursa foto: Twitter/ Aragüeña 99.5 FM

Forțele somaleze se luptă pentru a recâștiga controlul asupra unui hotel capturat duminică seara de militanți, în centrul capitalei Mogadiscio. Cel puțin patru persoane au murit, iar un ministru a fost rănit, potrivit BBC.

Cel puțin patru persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite în asediul care a durat mai mult de 12 ore. Martorii au declarat pentru BBC că au auzit mai multe explozii și focuri de armă puternice provenind de la hotelul Villa Rays, situat în apropierea palatului prezidențial. Grupul al-Shabab, afiliat al-Qaeda, a anunțat că este în spatele atacului.

Hotelul este popular printre oficialii guvernamentali și mai mulți miniștri au confirmat că au fost salvați din interior.Cel puțin un ministru, Mohamed Ahmed, ar fi fost rănit, în timp ce un alt ministru, Adam Aw Hirsi, le-a spus reporterilor că a supraviețuit atacului.

„Ne-am făcut rugăciunile de seară în mica moschee din hotel și s-a produs o explozie mare, o explozie asurzitoare, masivă, care a spulberat sticlă peste tot, care a zguduit fundația clădirii în care ne întâlneam. Imediat ce a avut loc explozia, am avut un interval de 120 de secunde între explozie și venirea soldaților teroriști", a explicat Hirsi.

Un număr necunoscut de atacatori, înarmați cu explozibili și arme de foc, au fost implicați, au declarat ofițeri de poliție pentru agenția de presă Reuters.

Mai mulți oficiali guvernamentali au ieșit din hotel pe ferestre, a declarat ofițerul de poliție Mohammed Abdi.

Al-Shabab a făcut numeroase atacuri în centrul și sudul Somaliei, în ciuda faptului că, recent, trupele guvernamentale susținute de forțele Uniunii Africane și de milițiile locale au recucerit zone capturate de grup.

Obiectivul central al grupării militante este de a răsturna guvernul Somaliei și de a instaura propria guvernare bazată pe o interpretare strictă a legii islamice.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: somalia atac