x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grupul de mercenari Wagner încetinește ritmul de recrutare din închisorile ruse

Grupul de mercenari Wagner încetinește ritmul de recrutare din închisorile ruse

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2023   •   21:00
Grupul de mercenari Wagner încetinește ritmul de recrutare din închisorile ruse

Grupul de mercenari Wagner, cunoscut pentru recrutarea de deținuți din închisorile rusești, oferindu-le libertatea dacă încheie un contract de luptă în Ucraina, pare să încetinească ritmul de înregimentare, scrie Sky News.

Potrivit celei mai recente evaluări a Institutului pentru Studiul Războiului (ISR), este posibil ca grupul Wagner să-și fi încetinit eforturile de recrutare în închisori în ultimele luni.

Statisticile arată că numărul prizonierilor ruși a scăzut cu 6.000 între noiembrie 2022 și ianuarie 2023.

Dar între septembrie și octombrie anul trecut, numărul prizonierilor a scăzut cu 23.000.

ISR a declarat că scăderea s-ar putea datora parțial „reputației” grupului Wagner de a înregistra un număr mare de victime.

Luptătorii sunt cunoscuți pentru că au luat parte la atacuri de tip „val uman”, încercând să pătrundă pe teritoriul ucrainean prin numărul mare de victime.

„Condiția fizică probabil inferioară standardelor majorității populației de prizonieri din Rusia pentru serviciul militar probabil că limitează, de asemenea, efortul de recrutare în închisori al grupului Wagner”, a declarat ISR.

Acesta a adăugat că ar putea exista, de asemenea, eforturi din partea Ministerului rus al Apărării de a „marginaliza” grupul în viitoarele atacuri, ceea ce înseamnă că are nevoie de mai puțini recruți.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: grupul Wagner recrutare detinuti