x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Meshal al-Ahmad al-Sabah preia conducerea statului Kuweit, după moartea lui Nawaf al-Ahmad al-Sabah

Meshal al-Ahmad al-Sabah preia conducerea statului Kuweit, după moartea lui Nawaf al-Ahmad al-Sabah

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2023   •   16:20
Meshal al-Ahmad al-Sabah preia conducerea statului Kuweit, după moartea lui Nawaf al-Ahmad al-Sabah
Sursa foto: Hepta

Șeicul Meshal al-Ahmad al-Sabah preia conducerea statului Kuweit după moartea emirului Nawaf al-Ahmad al-Sabah, potrivit Reuters.

Prințul moștenitor, șeicul Meshal al-Ahmad al-Sabah, în vârstă de 83 de ani, a fost, potrivit sursei, conducătorul de facto al Kuweitului din 2021, când emirul Nawaf al-Ahmad al-Sabah a cedat majoritatea îndatoririlor sale.

Acesta fost numit sâmbătă succesorul lui Nawaf.

Șeicul Nawaf a devenit emir în septembrie 2020, în urma decesului fratelui său, șeicul Sabah, care a domnit mai mult de un deceniu.

A fost văzut de diplomați ca un promotor al consensului, chiar dacă domnia sa a fost marcată de un conflict intens între guvern și parlamentul ales, care a împiedicat reforme structurale cheie în statul bogat în petrol din Golful Persic.

Cauza decesului său nu a fost dezvăluită. Emirul a fost internat în spital la sfârșitul lunii trecute din cauza a ceea ce agenția de știri de stat a descris la momentul respectiv ca fiind o problemă de sănătate de urgență, dar a precizat că se afla într-o stare stabilă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: kuweit Meshal al-Ahmad al-Sabah