x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mii de creștini au ajuns în Țara Sfântă

Mii de creștini au ajuns în Țara Sfântă

24 Dec 2016   •   14:35
Mii de creștini au ajuns în Țara Sfântă

Zeci de mii de creştini din întreaga lume s-au adunat sâmbătă în Ţara Sfântă pentru a sărbători Crăciunul în Betleem, relatează DPA. Mulţimile au început deja să se adune la procesiunea anuală a Patriarhului latin al Ierusalimului din Oraşul Vechi în oraşul biblic în care se se crede că s-a născut Iisus. 

Pierbattista Pizzaballa, principalul lider spiritual romano-catolic din Ţara Sfântă de când predecesorul său a demisionat în vara anului trecut, urmează să conducă procesiunile începând de la ora locală 11:00. Mai târziu, Pizzaballa va oficia Liturghia la miezul nopţii în Biserica Naşterii Domnului din Betleem, care se crede că marchează locul în care s-a născut Iisus. 

Aproximativ 120.000 de turişti, dintre care jumătate sunt creştini, sunt aşteptaţi să viziteze Ţara Sfântă în decembrie, potrivit statisticilor anunţate de Ministerul Turismului din Israel. 

Într-un mesaj de Crăciun transmis din Ierusalim la începutul acestei săptămâni, Pizzaballa a atras atenţia asupra tragediilor din Siria, Egipt şi Irak, subliniind că pentru a opri aceste tragedii "cuvintele nu sunt suficiente". "Trebuie să combatem sărăcia şi nedreptatea", a adăugat el, referindu-se şi la "obstacolele continue ce stau în calea păcii în Israel şi Palestina" şi lăudând munca papei Francisc. 

Creştinii, cândva o prezenţă mult mai mare în Ţara Sfântă, reprezintă astăzi până la aproximativ 2 la sută în Israel şi Cisiordania şi 0,1 la sută în Fâşia Gaza. 

Majoritatea creştinilor locali arabi sunt ortodocşi care marchează Crăciunul pe 7 ianuarie, dar ei includ mai multe zeci de mii de romano-catolici care sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie.

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: betleem nasterea domnului creştini