x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miliardarul rus Mihail Prohorov intră în politică

Miliardarul rus Mihail Prohorov intră în politică

de Marina Constantinoiu    |    26 Iun 2011   •   13:37

Un nou partid politic rusesc, "Cauza Dreapta", care vizeaza locul doi pe esicherul politic, l-a ales sambata, fara nici o surpriza, pe oligarhul Mihail Prohorov in fruntea formatiunii, relateaza AFP.
Prohorov a fost ales cu cvasi-unanimitate, au anuntat reprezentantii partidului in timpul congresului, care a fost transmis in direct de televiziunea de stat.
Daca este primul om de afaceri care s-a lansat in politica dupa esecul total al lui Mihail Hodorkovski, a carui tentativa de a i se opune lui Vladimir Putin s-a terminat cu arestarea sa si o lunga condamnare la inchisoare, Prohorov pare sa se bucure de binecuvantarea autoritatilor.
Partidul sau se prezinta drept "proreformist", dar nu are in vedere sa fie un partid de opozitie, a precizat Prohorov, in fata participantilor la congres.
Aflat in fruntea societatii de investitii Onexim, ale carei interese merg de la industria miniera si pana la noile tehnologii, trecand prin mass-media si banci, Prohorov ocupa locul trei in topul celor mai bogati oameni din Rusia, potrivit revistei Forbes, cu o avere de 18 miliarde de dolari.

×