x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Miniştrii apărării ai SUA şi Georgiei au convenit să majoreze capacitatea de apărare a republicii georgiene

Miniştrii apărării ai SUA şi Georgiei au convenit să majoreze capacitatea de apărare a republicii georgiene

de Agerpres    |    07 Sep 2014   •   13:56
Miniştrii apărării ai SUA şi Georgiei au convenit să majoreze capacitatea de apărare a republicii georgiene

Miniştrii apărării ai SUA şi Georgiei, Chuck Hagel şi Irakli Alasania, au convenit, în timpul întrevederii pe care au avut-o duminică la Tbilisi, asupra unor aspecte ce ţin de "viitoarea cooperare dintre cele două ţări în domeniul apărării", a anunţat Ministerul Apărării al republicii georgiene, informează ITAR-TASS.

"Am discutat probleme privind dezvoltarea unei strânse cooperări între ţările noastre în domeniul apărării. Scopul nostru comun este să dezvoltăm şi să extindem această strânsă cooperare", a declarat Hagel după întrevedere.

Potrivit Ministerului Apărării al Georgiei, cei doi oficiali au discutat, de asemenea, "probleme de securitate regională şi despre criza din Ucraina".

La rândul său, Alasania a subliniat că "Georgia este un partener strategic şi un aliat de încredere al SUA". Ministrul georgian a mai declarat că a discutat cu şeful de la Pentagon "probleme ce ţin de majorarea capacităţii de apărare a Georgiei".

Chuck Hagel a sosit în Georgia sâmbătă. Duminică ministrul american are programate întrevederi cu preşedintele Gheorghi Margvelaşvili şi premierul Irakli Garibaşvili. Tot astăzi Hagel şi Alasania vor efectua o vizită la centrul de antrenamente al Ministerului georgian al Apărării, în apropiere de Tbilisi.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contraamiralul John Kirby, a precizat că 'aceasta va fi prima vizită a lui Hagel în Georgia în calitate de ministru al apărării SUA', dar că el 's-a mai întâlnit cu omologul său, precum şi cu premierul acestei ţări, la începutul anului, la Munchen'. Potrivit lui Kirby, Georgia este unul dintre partenerii importanţi ai SUA. 'Forţele Armate ale Georgiei au fost un partener valoros al SUA în Irak şi Afganistan', a amintit contraamiralul. 

×
Subiecte în articol: georgia sua