x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Masacru în Ucraina: Trei morți și 52 de răniți în urma unui atac cu bombe ghidate al rușilor în orașul ucrainean Harkiv

Masacru în Ucraina: Trei morți și 52 de răniți în urma unui atac cu bombe ghidate al rușilor în orașul ucrainean Harkiv

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   13:20
Masacru în Ucraina: Trei morți și 52 de răniți în urma unui atac cu bombe ghidate al rușilor în orașul ucrainean Harkiv
Sursa foto: X

Bombe ghidate rusești au distrus sâmbătă o clădire de apartamente din al doilea oraș ca mărime din Ucraina, omorând trei persoane, rănind 52 și determinându-l pe președintele Volodimir Zelenski să solicite mai mult ajutor pentru a face față amenințării tot mai mari a rușilor, scrie Reuters.

Imaginile postate online au arătat părți ale clădirii de apartamente cu cinci etaje în ruine, cu ferestre sparte, balcoane distruse și moloz împrăștiat în jurul unui crater pe sol.

Procurorii din regiunea Harkiv, în estul Ucrainei, au evaluat bilanțul victimelor la trei morți și 52 de răniți în atacul de la mijlocul după-amiezii, inclusiv trei copii răniți. Guvernatorul regional Oleh Syniehubov a declarat că patru dintre cei răniți sunt în stare gravă.

„Această teroare rusească prin bombe ghidate trebuie și poate fi oprită”, a scris Zelenski pe Telegram.

„Avem nevoie de decizii ferme din partea partenerilor noștri pentru a ne permite să oprim teroriștii ruși și aviația militară rusă chiar acolo unde se află”.

Mai târziu, în discursul său video nocturn, Zelenski a declarat că forțele ruse au folosit peste 2.400 de bombe ghidate asupra țintelor ucrainene numai în luna iunie, dintre care aproximativ 700 au vizat Harkov.

El a declarat că, după ce Congresul SUA a aprobat cu întârziere un pachet de ajutor important în aprilie, aprovizionarea cu arme a Ucrainei a redus devastarea și frecvența atacurilor cu rachete și că același lucru trebuie făcut acum pentru a respinge aceste bombe.

„Reducerea semnificativă a terorii rachetelor rusești împotriva Harkovului și a regiunii dovedește că este absolut posibil să ne protejăm orașele și comunitățile de bombele rusești”, a spus el.

Ucraina, a spus el, are nevoie de pachetele de ajutor militar promise „fără întârziere, astfel încât acordurile la care am ajuns cu președintele (american) Biden să poată fi realizate”.

Ucraina și SUA au semnat luna aceasta un acord bilateral de securitate cu o durată de 10 ani, menit să consolideze apărarea Ucrainei împotriva Rusiei și să apropie Ucraina de aderarea la NATO.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Harkiv bombe ghidate