x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Murad Abu Murad, șeful forţelor aeriene Hamas, a fost ucis în cursul nopții. Cine a fost temutul general?

Murad Abu Murad, șeful forţelor aeriene Hamas, a fost ucis în cursul nopții. Cine a fost temutul general?

de Redacția Jurnalul    |    14 Oct 2023   •   09:39
 Murad Abu Murad, șeful forţelor aeriene Hamas, a fost ucis în cursul nopții. Cine a fost temutul general?

Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) transmite, sâmbătă dimineață, că l-au ucis pe şeful forţelor aeriene al Hamas, Murad Abu Murad, într-un raid aerian efectuat în Fâşia Gaza în cursul nopţii, potrivit www.haaretz.com.

Armata israeliană transmite că l-a ucis în cursul nopții pe liderul forțelor aeriene ale Hamas, Murad Abu Murad, și a atacat zeci de ținte Hamas în toată Fâșia Gaza, notează www.haaretz.com.

Potrivit IDF, Abu Murad „a jucat un rol semnificativ în pregătirea teroriștilor” pentru atacul de sâmbătă trecută asupra comunităților israeliene de lângă granița Gaza.

Cine a fost temutul general?

Murad Abu Murad, cunoscut pentru rolul său în orchestrarea recentei infiltrații în teritoriul israelian, a fost ucis în operațiunile IDF împotriva forțelor de comando ale Hamas. Implicarea sa în timpul incidentelor violente din weekendul precedent, inclusiv utilizarea deltaplanurilor pentru a încălca granițele israeliene, subliniază impactul său semnificativ în ierarhia grupării militante.

Potrivit IDF, Abu Murad a jucat un rol semnificativ în dirijarea teroriștilor implicați în recenta incursiune mortală pe teritoriul israelian, inclusiv infiltrarea care a avut loc pe 7 octombrie, unde atacatorii au încălcat granițele folosind deltaplanuri. Operațiunea IDF a inclus și lovituri pe numeroase site-uri aparținând forțelor de comando ale Hamas, perturbând și mai mult activitățile agresive ale grupului.

Cunoscut pentru implicarea sa în orchestrarea activităților violente și a atacurilor împotriva Israelului, moartea lui Murad Abu Murad marchează o lovitură semnificativă pentru capacitățile operaționale ale Hamas. Eforturile continue ale IDF de a viza figuri cheie din conducerea Hamas reflectă angajamentul Israelului de a neutraliza amenințările la adresa securității sale naționale și de a-și proteja granițele de incursiunile ostile.

 

×
Subiecte în articol: Murad Abu Murad general Hamas ucis