x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Musk spune că Starlink va sprijini legăturile de comunicații în Gaza

Musk spune că Starlink va sprijini legăturile de comunicații în Gaza

de Redacția Jurnalul    |    29 Oct 2023   •   06:00
Musk spune că Starlink va sprijini legăturile de comunicații în Gaza
Sursa foto: Hepta

Elon Musk a anunțat că Starlink va sprijini legăturile de comunicații în Gaza cu „organizații de ajutorare recunoscute la nivel international”, transmite Reuters.

Musk a declarat, într-o postare pe rețeaua de socializare X, că nu este clar cine are autoritatea pentru legăturile terestre din Gaza, dar știm că „niciun terminal nu a solicitat o conexiune în acea zonă”.

O pană de telefonie și de internet i-a izolat sâmbătă pe locuitorii din Fâșia Gaza, apelurile fiind aproape imposibile, în timp ce Israelul și-a extins asaltul aerian și terestru.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat sâmbătă că lucrătorii din domeniu, pacienții și civilii din Gaza au petrecut noaptea „în întuneric și frică”, din cauza unei pene de curent și de comunicații în întreaga Fâșie Gaza, scrie CNN.

„În timpul unei nopți de bombardamente intense și de incursiuni terestre în Gaza, cu rapoarte despre ostilități care continuă, lucrătorii din domeniul sănătății, pacienții și civilii au fost supuși unei pene totale de comunicare și de electricitate", a scris OMS într-o postare pe X.

(sursa: Mediafax)

Cosmin Pirv, cosmin.pirv@mediafax.ro

Keywords:STARLINK, GAZA

×
Subiecte în articol: Elon Musk Starlink gaza