x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nici americanii încă nu văd luminiţa de la capătul tunelului, recunoaşte Obama

Nici americanii încă nu văd luminiţa de la capătul tunelului, recunoaşte Obama

de Marina Constantinoiu    |    12 Mai 2011   •   16:56

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a recunoscut, joi, că mulţi dintre compatrioţii săi simt cu greu efectele lentei reveniri economice a ţării, dând asigurări, totodată, că politica sa în materie este cea bună, relatează AFP.

"Americanii nu simt încă revenirea economiei. Şi asta, în parte din cauză că rata şomajului este încă ridicată”, a afirmat Obama.

După patru luni de scădere, şomajul a început din nou să crească în aprilie şi s-a stabilizat la 9,0%, potrivit cifrelor oficiale divulgate săptămâna trecută.

Economia – cu rata şomajului şi puterea de cumpărare în frunte – face parte din priorităţile americanilor şi va ocupa un loc important în dezbaterile din campania pentru prezidenţialele din 2012, pentru care Obama şi-a anunţat candidatura.

În cadrul emisiunii difuzate de postul de televiziune CBS joi, la care a fost invitat Obama, preşedintele american a dat asigurări că anumite sectoare ale economiei – cum ar fi industria manufacturieră - au înregistrat progrese şi că politica sa este creatoare de locuri de muncă.

×
Subiecte în articol: economie barack obama sua