x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nigeria. Al doilea atentat kamikaze în numai 24 de ore. Doua tinere s-au aruncat in aer într-o piaţă aglomerată

Nigeria. Al doilea atentat kamikaze în numai 24 de ore. Doua tinere s-au aruncat in aer într-o piaţă aglomerată

de Agerpres    |    11 Ian 2015   •   19:47
Nigeria. Al doilea atentat kamikaze în numai 24 de ore. Doua tinere s-au aruncat in aer într-o piaţă aglomerată

Patru oameni au fost ucişi duminică de două femei kamikaze care s-au aruncat în aer într-o piaţă aglomerată din Potsikum, în nord-estul Nigeriei, au anunţat surse de securitate şi spitaliceşti, citate de AFP.

'Am transportat la spital şase cadavre, dintre care două sunt ale femeilor kamikaze. Douăzeci şi una de persoane au fost rănite', a declarat pentru AFP o sursă din domeniul securitate, bilanţ confirmat şi de o sursă spitalicească.

Una dintre femeile kamikaze părea să aibă în jur de 15 ani, iar cealaltă vreo 20.

Acesta este al doilea atentat de acest tip în numai 24 de ore, după cel comis sâmbătă de o fetiţă de circa 10 ani într-o piaţă aglomerată din Maiduguri, oraş important, situat tot în nord-estul Nigeriei, şi în care şi-au pierdut viaţa cel puţin 19 oameni.

AFP aminteşte că gruparea Boko Haram a comis primul său 'atac sinucigaş' prin intermediul unei femei în iunie 2014 în statul Gombe. De atunci, a existat un val de atentate cu bombe, dintre care patru într-o singură săptămână la Kano. În iulie, o fetiţă de zece ani a fost descoperită în statul Katsina purtând o vestă cu explozibili, ceea ce a făcut să se creadă că Boka Haram forţează copiii să comită atentate sinucigaşe, notează AFP.

×