x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe NOBEL 2016 - Americano-britanicul Oliver Hart şi finlandezul Bengt Holmstrom au câştigat Premiul Nobel pentru Economie

NOBEL 2016 - Americano-britanicul Oliver Hart şi finlandezul Bengt Holmstrom au câştigat Premiul Nobel pentru Economie

10 Oct 2016   •   13:18
NOBEL 2016 - Americano-britanicul Oliver Hart şi finlandezul Bengt Holmstrom au câştigat Premiul Nobel pentru Economie

Premiul Nobel pentru Economie pe anul 2016 a fost atribuit americano-britanicului Oliver Hart şi finlandezului Bengt Holmstrom pentru contribuţia lor la teoria contractului, a anunţat luni, la Stockholm, Comitetul Nobel.

"Munca lor a pus bazele pentru conceperea de politici şi instituţii în multe domenii, de la legislaţia falimentului la politici constituţionale", a explicat juriul.

Premiul Nobel pentru economie este al cincilea premiu Nobel atribuit în acest an, după cel pentru medicină, fizică, chimie şi pace. Premiul Nobel pentru literatură va fi anunţat joi.

În mod frecvent, Comitetul de decernare a premiilor Nobel pentru Economie a recompensat doi sau trei economişti însă în 2015 un singur cercetător, americano-britanicul Angus Deaton a fost premiat pentru analiza sa asupra consumului, sărăciei şi bunăstării.

Premiul Nobel pentru Economie a fost instituit în anul 1968 de către Banca Centrală a Suediei şi a fost decernat pentru prima dată în 1969. Premiul este finanţat de Banca Centrală a Suediei, spre deosebire de celelalte premii, care sunt finanţate de Fundaţia Nobel. AGERPRES

×