x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Noi decizii economice la Moscova. Băncile străine își pot vinde activele din Rusia doar cu aprobarea lui Vladimir Putin

Noi decizii economice la Moscova. Băncile străine își pot vinde activele din Rusia doar cu aprobarea lui Vladimir Putin

22 Sep 2022   •   17:40
Noi decizii economice la Moscova. Băncile străine își pot vinde activele din Rusia doar cu aprobarea lui  Vladimir Putin
Sursa foto: Hepta

O listă cu bănci străine care activează pe piața din Federația Rusă își pot vinde activele doar cu aprobarea președintelui Vladimir Putin, scrie Reuters.

Aceasta a fost întocmită de Ministerul de Finanțe de la Moscova și Banca Centrală a Rusiei, a anunțat Alexei Moiseev, ministru adjunct la Finanțe.

El a mai precizat că nu a primit vreo notificare de la Expobank cu privire la achiziția de active ale unei bănci străine. Afirmațiile sale vin în contextul în care HSBC a anunțat, în iunie 2022, că va vinde toate operațiunile din Rusia către Expobank. Acestea privesc servicii bancare pentru firme, inclusiv creditare și investiții. 

Băncile italiene UniCredit și Intesa, banca austriacă Raiffeisen și banca americană Citi Bank analizează opținuea de a ieși de pe piața din Rusia. Totodată, grupul francez Societe Generale s-ar pregăti să părăsească această țară.

Băncile străine controlau circa 11% din capitalul acestui domeniu în Rusia în decembrie 2021 însă sancțiunile dure impuse de țările occidentale, în contextul invaziei în Ucraina, a afectat puternic și acest sector. Marile bănci rusești au fost scoase din sistemul global de plăți SWIFT iar operațiunile în valută  au fost limitate. 
 

×
Subiecte în articol: bănci Vladimir Putin Rusia