x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama are 8.000 de rude beduini în Galileea

Obama are 8.000 de rude beduini în Galileea

14 Noi 2008   •   00:00

Un şeic din Galileea pretinde că are dovezi de necontestat că el şi familia lui sunt rude de sânge cu noul preşedinte american Barack Obama.

De când a anunţat că va candida la preşedinţia Statelor Unite, Barack Obama şi-a descoperit un arbore genealogic extrem de stufos. Iar acum, după ce a fost ales, află că i-au mai crescut vreo 8.000 de “crengi” genealogice, prin Israel.

“Aflaserăm despre asta cu câţiva ani în urmă, dar ne-am ferit să facem dezvăluiri, pentru că nu voiam să influenţăm alegerile”, a declarat şeicul Abdul Rahman Abdullah, un membru al Consiliului local al micului sat de beduini Bir al-Maksur, din regiunea Galileea, publicaţiei The Times. Bărbatul, în vârstă de 53 de ani, a mai spus că i-a trimis deja o scrisoare lui Obama, în care i-a explicat care-i sunt rudele tribale – vreo 8.000 de suflete – şi urându-i toate cele bune lui “Beduin Obama”, însă scrisoarea tribului a rămas, până acum, fără răspuns.

DESCOPERIREA LUI MAM’MARE
Abdul a mai povestit că a dat o mare petrecere în cinstea alegerii lui Obama, împărţindu-le tuturor dulciuri, tradiţionalele baclavale şi alte prăjituri cu miere, iar săptămâna viitoare, intenţionează să organizeze un alt ospăţ, pentru care va sacrifica şi câteva capre, ca să se poată înfrupta tot satul. Bărbatul mai spune că rudenia cu Obama a fost descoperită de către mama lui, o femeie în vârstă de 95 de ani, care a observat, văzându-l la televizor pe Obama, uimitoarea lui asemănare cu unul dintre imigranţii africani, care lucrau pentru şeicii bogaţi, în anii ‚30, pe pământurile fertile din zonă. În acea perioadă, mulţi imigranţi africani s-au căsătorit cu fete de beduini şi şi-au întemeiat familii acolo. Unul dintre aceşti africani era rudă cu bunica lui Obama, din Kenya. Abdul a făcut socoteala şi a ajuns la concluzia că, aproximativ 8.000 de oameni din tribul lui sunt rude cu noul preşedinte american. El spune că are şi dovezi – ziare şi fotografii – care demonstrează clar acest lucru, dar că nu i le va arăta lui Obama, decât după ce acesta se va fi instalat la Casa Albă. Abdul şi-a pus mari speranţe în Obama. “Sperăm că el va pune capăt tuturor războaielor şi că va interveni aici, în Israel, ca să ne rezolve şi nouă problemele. Beduinii sunt cei care au de suferit cel mai mult aici”, s-a plâns Abdul.

×
Subiecte în articol: externe obama