x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama îşi scoate nevasta la teatru pe banii contribuabililor

Obama îşi scoate nevasta la teatru pe banii contribuabililor

de Sînziana Stancu    |    31 Mai 2009   •   00:00
Obama îşi scoate nevasta la teatru pe banii contribuabililor
Sursa foto: J. Scott Applewhite/AP

Preşedintele american a arătat încă o dată că ştie să-şi respecte promisiunile electorale pe care le-a făcut chiar şi faţă de soţia lui.


0-93060-obamiilanewyotk.jpgBarack Obama a dat fuga la New York, pentru o cină romantică şi o piesă de teatru pe Broadway, pe care i le promisese celei mai puternice susţinătoare a sa în timpul campaniei prezidenţiale, nimeni alta decât "jumătatea" lui, Michelle. Un avion militar de mici dimensiuni, Marine One, redenumit ad-hoc cu această ocazie "Air Force One", a dus familia Obama de la Washington la New York, scrie Associated Press.

Cuplul prezidenţial a luat cina la "Blue Hill", din West Village, un restaurant vestit pentru meniurile din ingrediente naturale, cultivate şi crescute de proprietarul şi bucătarul-şef al localului, Dan Barber, la ferma sa. Apoi, au mers la Teatrul Belasco, unde au vizionat spectacolul dramaturgului August Wilson, "Joe Turner's Come and Gone", în care este vorba despre viaţa comunităţii de culoare din America la începutul secolului trecut, care începuse să migreze de la fermele din Sud, atrasă de Nordul industrializat.

Coloana oficială prezidenţială a fost urmărită pas cu pas pe Sixth Avenue, către teatru, de mulţimea de curioşi veniţi să salute cuplul prezidenţial american.

REPUBLICANII, OFENSAŢI
Casa Albă a refuzat să dea detalii despre costul călătoriei personale a soţilor Obama la New York. În schimb, republicanii au luat foc. Comitetul Naţional Republican (RNC) a dat un comunicat de presă, în care l-a criticat dur pe preşedintele Obama, pentru că, în timp ce el spune că "înţelege greutăţile" cu care se confruntă America, nu se poate abţine să iasă pentru "o noapte în oraş, cu soţia, pe banii publici.

Critica republicanilor a fost cu atât mai dură, cu cât, începând de mâine, General Motors începe procedurile legale de faliment. "Punerea în scenă: Soţii Obama decolează ca să petreacă o noapte în oraş (la New York, n.r.), în timp ce o altă companie emblematică americană se pregăteşte de faliment (...), iar familiile din SUA luptă să îşi plătească facturile", se arată, cu notă satirică, în comunicatul RNC. La rândul său, tot într-un comunicat, Obama le-a răspuns criticilor săi: "Îmi duc soţia la New York pentru că i-am promis în timpul campaniei că o voi duce să vadă un spectacol pe Broadway când totul se va termina".

×
Subiecte în articol: externe obama new york