x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Oficial european: „Destinul Japoniei, în mâinile lui Dumnezeu”

Oficial european: „Destinul Japoniei, în mâinile lui Dumnezeu”

16 Mar 2011   •   20:41

Destinul Japoniei este, de-acum, “în mâinile lui Dumnezeu”. Declaraţia îi aparţine comisarului european pentru Energie, Gunther Oettinger. Oficialul a criticat reacţia “neprofesională” a japonezilor faţă de “adevărata catastrofă” de la centrala nucleară Fukushima. Modalitatea de gestionare a crizei şi resursele insuficiente cu care japonezii lucrează m-au făcut să îmi “corectez părerea foarte bună pe care o aveam până în prezent despre competenţa inginerilor, competenţa tehnică şI industrială, perfecţiunea, precizia japonezilor”, a declarat Gunther Oettinger, citat de AFP. “Japonezii lucrează cu pompe de incendiu, încearcă să arunce apă cu hidroavioane, nu mai ştiu cum să iasă din dificultate. (...) Este o adevărată catastrofă şi se reacţionează cu intermitenţe”, a adăugat el, în faţa unei comisii a Parlamentului European.

Comisarul german s-a referit şi la “divergenţele” dintre compania de electricitate japoneză Tokyo Electric Power (TEPCO), care exploatează reactoarele nucleare avariate de seismul de vineri, şi Guvernul nipon, pe tema răspunsului la această criză.

“Se poate spune că această instalaţie nu mai este controlată. (...) Cu siguranţă, în cursul orelor următoare, mă aştept la evoluţii catastrofale şi riscuri pentru viaţa oamenilor de pe insulă”, a afirmat Oettinger.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia