x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Opoziția rusă pregătește un amplu protest anti-Putin

Opoziția rusă pregătește un amplu protest anti-Putin

20 Ian 2020   •   14:18
Opoziția rusă pregătește un amplu protest anti-Putin

Opoziţia rusă a anunţat că intenţionează să organizeze un amplu protest la finalul lunii februarie împotriva schimbărilor constituţionale propuse de către preşedintele Vladimir Putin, care în opinia opoziţiei sunt menite să îi asigure acestuia conducerea ţării pe viaţă.

Într-o decizie surprinzătoare, Putin (67 de ani) a dezvăluit săptămâna trecută un plan de reformare a sistemului politic rus care a dus la demisia premierului Dmitri Medvedev şi a guvernului său.

Schimbările dorite de Vladimir Putin, care amendează Constituţia pentru a crea noi centre de putere în afara Kremlinului, sunt considerate de mulţi drept o încercare a actualului preşedinte al Federaţiei Ruse de a-şi extinde pârghiile puterii şi după expirarea actualului său mandat, ce expiră în 2024.

Politicianul Ilia Iaşin a anunţat luni ceea ce el a numit planuri coordonate ale opoziţiei pentru organizarea, la 29 februarie la Moscova, a unui marş de protest contra iniţativelor lui Vladimir Putin.

''Societatea are nevoie de un protest masiv şi veritabil. Va fi un marş politic, al cărui principal obiectiv va fi să ceară rotaţia puterii şi să protesteze contra uzurpării puterii'', a subliniat Iaşin.

El a precizat că protestul este susţinut de mai multe grupări de opoziţie, precum Fundaţia Anti-Corupţie a politicianului de opoziţie Aleksei Navalnîi. Acesta a publicat pe social media mesajul lui Ilia Iaşin.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: opozitia Rusia putin protest