x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Organizația pentru Interzicea Armelor Chimice: „Traversăm o perioadă dificilă”

Organizația pentru Interzicea Armelor Chimice: „Traversăm o perioadă dificilă”

13 Noi 2018   •   21:11
Organizația pentru Interzicea Armelor Chimice: „Traversăm o perioadă dificilă”

Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice traversează o „perioadă dificilă” după o serie de atacuri şi trebuie să se adapteze la această „nouă eră”, declară marți directorul-general, Fernando Arias, într-un interviu acordat AFP.

Cu câteva zile înaintea unei reuniuni cheie a organizației, Fernando Arias declară că utilizarea tot mai des a unor arme chimice este „îngrijorătoare”. Exemplele sunt atacurile chimice repetate în Siria începând cu 2013, fostul agent rus otrăvit cu agentul Noviciok în martie în Anglia, otrăvirea fratelui liderului nord-coreean Kim Jong-Un în Malaezia în 2017.

„Traversăm o perioadă dificilă”. „Însă, în loc de a spune că avem atâtea probleme, trebuie să ne adaptăm la această nouă eră”, a afirmat directorul OIAC, citează AGERPRES.

”Ceea ce trăim acum este temporar, conflictele încep şi se încheie, însă organizaţia rămâne”, a spus laureatul Premiului Nobel pentru Pace în 2013. „Organizaţia este mult mai mult decât Siria - Siria este, desigur, un subiect important, Salisbury este, desigur, un subiect important - dar ea (organizaţia) este mult mai mult de atât”, a adăugat el.

×