x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Palatul lui Dracula de Germania, scos la licitaţie

Palatul lui Dracula de Germania, scos la licitaţie

de Anca Aldea    |    16 Oct 2009   •   00:00
Palatul lui Dracula de Germania, scos la licitaţie

Palatul Schenkendorf de la periferia Berlinului, care a aparţinut unui german care pretindea că este urmaşul lui Vlad Ţepeş, a fost scos la licitaţie, la doi ani după moartea proprietarului. Ottomar Rodolphe Vlad Dracula Principe Kretzulescu şi-a dat obştescul sfârşit în 2007, la vârsta de 67 de ani, din cauza unei tumori pe creier. El a renunţat la dreptul de proprietate asupra palatului în 2006, din motive financiare, retrăgându-se, alături de soţia sa, o femeie cu 40 de ani mai tânără, şi fiul celor doi, într-o casă mică dintr-un sat vecin.



Proprietarii actuali ai palatului au decis să vândă proprietatea de cinci hectare, scrie agenţia spaniolă de presă EFE, citată de Agerpres. Potrivit presei, care citează surse apropiate judecătoriei din localitatea Luckenwalde, la sud de Berlin, responsabilă cu licitaţia, a apărut deja un cumpărător dispus să dea 535.000 de euro pentru reşedinţa construită în stil neoclasic.

Contele Ottomar, un om excentric de felul său, susţinea că era fiul adoptiv şi moştenitorul unei prinţese care a fost descendenta lui Vlad Ţepeş - Ekaterina Olympia Kretzulesco. În anii 1970, Ekaterina, care nu avea moştenitori şi care a văzut în tânărul german un urmaş demn de un fiu al Transilvaniei (avea păr negru şi cârlionţat şi mustaţă stufoasă), i-a propus germanului să-l înfieze. Acesta a acceptat şi a primit numele "Vlad Dracula Rudolphe, Prinţul Kretzulesco al Transilvaniei şi Valahiei".

Denumit de presă "Ultimul Dracula", Ottomar şi-a dorit atât de mult să-şi transforme proprietatea de la Schenkendorf în principat încât i-a convins pe consătenii lui să-l susţină în demersul ambiţios. În anii 1990, fostul patiser, barman şi anticar (în ordine cronologică) devenit conte şi, mai târziu, deputat şi-a văzut visul cu ochii, comuna Schenkendorf fiind transformată în principat, fără să primească însă aprobările autorităţilor. Palatul "Ultimului Dracula" a fost folosit, în repetate rânduri, de Crucea Roşie pentru campanii de donare de sânge, iar notorietatea şi ciudăţeniile contelui au ajuns la urechile întregii lumi. Organiza deseori turniruri medievale, concerte, serbări de binefacere, precum şi petreceri în care juca rolul lui Dracula - se aşeza în coşciug şi-şi speria de moarte vizitatorii când apărea ca din senin. Era uneori gazda unor seri de lectură în care spunea/citea poveşti cu fantome şi case bântuite. (Anca Aldea)

×
Subiecte în articol: externe