x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc a ajuns în Myanmar

Papa Francisc a ajuns în Myanmar

27 Noi 2017   •   14:54
Papa Francisc a ajuns în Myanmar

Sute de catolici l-au aşteptat pe Papa Francisc în Yangon, unde a început vizita sa de trei zile din Myanmar, scrie The Guardian. Vizita, începută cu sensibilitate şi trepidaţii în ceea ce priveşte modul în care se va înţelege cu musulamnii rohingya, poate fi cea mai dificilă de până acum.

Când a ajuns, Papa a fost primit de o mulţime numeroasă la aeroport, cu steaguri galbene şi albe ale Vaticanului şi purtând tricouri cu sloganul călătoriei: “Iubire şi pace”. Pe măsură ce mergea prin mulţime, oamenii strigau “ Îl iubim pe Papa”.

Capul bisericii catolice are de-a face cu dificultăţi diplomatice în prima sa vizită papală în Myanmar. Chiar şi menţionarea cuvântului “rohingya” poate declanşa o revoltă în ţara majoritar budistă, unde militarii şi guvernul se referă la grupurile minoritare cu termenul de “bengalis”, sugerând că sunt imigranţi.

Papa Francisc se va întâlni cu liderul de facto al ţării, Aung San Suu Kyi, şi cu comandantul şef, Min Aung Hlaing, care au supravegheat exodul a peste 620,000 de rohingya în Bangladesh în ultimele trei luni.

Papa Francisc a vorbit în două adresări despre rohingya, în acest an, de la Vatican, şi i-a numit “fraţii şi surorile noastre rohingya”. Papa Francisc va sta cu cardinalul Charles Maung Bo, arhiepiscop în Yangon, care l-a sfătuit să nu folosească acest cuvânt.

×
Subiecte în articol: Myanmar rohingya yangon papa francisc