x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc îndeamnă la dialog interreligios în timpul vizitei sale în Indonezia

Papa Francisc îndeamnă la dialog interreligios în timpul vizitei sale în Indonezia

de Redacția Jurnalul    |    04 Sep 2024   •   21:00
Papa Francisc îndeamnă la dialog interreligios în timpul vizitei sale în Indonezia
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a lansat miercuri un apel la intensificarea dialogului interconfesional în timpul vizitei sale în Indonezia, ţara cu cea mai mare populaţie musulmană din lume, informează DPA.

În vârstă de 87 de ani, liderul Bisericii Catolice a subliniat necesitatea de a "promova o armonie paşnică şi fructuoasă" şi de a intensifica dialogul interreligios pentru a aborda "dezechilibrele şi suferinţele", în cadrul unei întâlniri cu preşedintele indonezian Joko Widodo la Jakarta.

"În acest fel, prejudecăţile pot fi eliminate şi un climat de respect reciproc şi încredere se poate dezvolta", a spus papa Francisc.

El a afirmat că atât creştinismul, cât şi islamul trebuie să se unească în lupta împotriva "extremismului şi intoleranţei, care, prin denaturarea religiei, încearcă să îşi impună punctul de vedere folosind înşelăciunea şi violenţa".

Papa Francisc a sosit marţi în Indonezia, dând startul celei mai lungi călătorii în străinătate din timpul mandatului său de până acum, care îl va duce în patru ţări din Asia de Sud-Est şi Oceania în următoarele 12 zile.

Cu 275 de milioane de locuitori, dintre care 240 de milioane sunt musulmani, Indonezia este ţara cu cea mai mare populaţie musulmană din lume.

Joi, papa Francisc urmează să viziteze moscheea Istiqlal din Jakarta, cea mai mare din Asia de Sud-Est. Vineri, suveranul pontif îşi va continua turneul deplasându-se în Papua Noua Guinee.

Următoarele etape din turneului său asiatic vor consta în vizite în Timorul de Est şi Singapore.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: papa francisc vizita indonezia