x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Neobișnuit: Papa Francisc nu a rostit predica din Duminica Floriilor, dar a prezidat ceremonia

Neobișnuit: Papa Francisc nu a rostit predica din Duminica Floriilor, dar a prezidat ceremonia

de Redacția Jurnalul    |    24 Mar 2024   •   15:40
Neobișnuit: Papa Francisc nu a rostit predica din Duminica Floriilor, dar a prezidat ceremonia
Sursa foto: Hepta

Papa Francisc a sărit peste citirea predicii în timpul liturghiei prilejuite de Duminica Floriilor în faţa a zeci de mii de persoane reunite Piaţa Sfântul Petru, dar a continuat să prezideze ceremonia, informează Reuters.

În ultimele săptămâni, suveranul pontif, în vârstă de 87 de ani, a suferit de mai multe episoade de bronşită şi gripă şi şi-a delegat unul din asistenţi să lectureze discursurile în locul lui, dar în această duminică, textul nu a mai fost citit deloc.

Este foarte neobişnuit ca papa să omită cu totul o predică la un eveniment major precum Duminica Floriilor.

Vaticanul nu a oferit o explicaţie imediată pentru omiterea predicii. În timpul transmisiunii televizate, camerele au arătat mulţimea timp de câteva minute în locul unui prim-plan cu papa.

Un prezentator al Radio Vatican a a spus ulterior că papa a decis să nu citească predica. Papa, îmbrăcat în veştminte de culoare roşie, a continuat să prezideze ceremonia şi a citit fragmente din Liturghie.

Cardinali, preoţi şi episcopi au luat parte la ceremonia care marchează, potrivit tradiţiei biblice, intrarea lui Isus în Ierusalim, cu câteva zile înainte să fie vândut, judecat şi executat prin răstignire.

Clericii, alături de participanţi din mulţime, au ţinut în mâini frunze de palmier şi ramuri de măslini în timpul slujbei care marchează începerea Săptămânii Sfinte, o perioadă plină de evenimente înaintea Paştelui.

Din cauza problemelor la genunchi, de peste un an, Francisc prezidează liturghiile stând aşezat lângă altar, iar un cardinal îndeplineşte rolul de principal oficiant.

După liturghie, Francisc a rostit, ca în fiecare duminică, rugăciunea şi binecuvântarea Angelus.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: papa duminica floriilor