x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Paracetamolul, interzis pe reţete gratuite în Marea Britanie

Paracetamolul, interzis pe reţete gratuite în Marea Britanie

30 Mar 2018   •   07:35
Paracetamolul, interzis pe reţete gratuite în Marea Britanie

Paracetamolul, dar și alte medicamente uzuale nu vor mai putea fi prescrise de medicii britanici pe rețete gratuite. Măsura a fost luată pentru a reduce bugetul cheltuielilor Sistemului de Sănătate din Marea Britanie (NHS) cu aproape 100 de milioane de lire sterline pe an.

 

Potrivit The Sun, noua măsură vizează medicamente ce se prescriau pentru a trata 35 de afecțiuni, cum ar fi răceala, indigestia, constipația sau diferite infecții.

Șefii NHS susțin că își doresc să prioritizeze resursele limitate, amintind că, anual, se cheltuiesc 22,8 milioane de lire sterline pentru tratarea constipației, sumă ce ar putea fi folosită pentru finanțarea a 900 de creșe.

De asemenea, 3 milioane de lire sterline se duc pentru medicamente care tratează diferite ciuperci sau infecții fungice, bani ce ar putea fi folosiți pentru 800 de operații de înlocuire de șold.

"Fiecare ban pe care îl putem economisi va fi folosit pentru investiții în sistemul nostru de îngrijire de urgență, în noi tratamente împotriva cancerului sau pentru servicii mai bune pentru bolbavii psihic", a declarat un director NHS.

Astfel, pe lista afecțiunilor pentru care nu se vor mai prescrie medicamente gratuite se numără: răceli, congestie nazală, conjunctivită, hemoroizi, colici la sugari, dermatita ușoară iritantă, diaree (adulți), transpirație excesivă (hiperhidroză), indigestie și arsuri la stomac, mușcături și înțepături de insecte, acnee ușoară, arsuri solare, arsuri și arsuri minore, erupție cutanată, prevenirea cariilor dentare. OBSERVATOR

×