x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Patru rafinării şi 11 reactoare sunt oprite

Patru rafinării şi 11 reactoare sunt oprite

11 Mar 2011   •   17:41

Un număr de patru rafinării au fost oprite în Japonia împreună cu 11 reactoare nucleare în urma cutremurului devastator de 8,9 grade ce a avut loc în Japonia.

Acestea reprezintă 20% din capacitatea Japoniei de a rafinare a ţiţeiului iar cele 11 reactoare nucleare produc 12 GW, sau 20% din capacitatea de producţie a energiei electrice în centrale nucleare, potrivit companiei de consultanţă Sanford C. Bernstein.

Pompierii continuă lupta cu flăcările la o rafinărie a Cosmo Oil, aflată la 40 de kilometri de Tokyo, potrivit unui purtător de cuvânt al departamentului local de pompieri. Flăcările au pornit la rezervoarele de ţiţei şI mistuie rafinăria în jerbe puternice. Aceasta are o capacitate de rafinare de 220.000 de barili pe zi. JX Nippon Oil & Energy Corp a anunţat că a mai închis şI rafinăriile din Sendai, Kashima, and Negishi.

De asemenea, milioane de locuinţe sunt fără energie electrică după ce Tokyo Electric Power Co, cea mai mare companie de utilităţi din Asia, Tohoku Electric Power Co si Japan Atomic Power Co au închis 11 reactoare, potrivit autorităţilor. Un incendiu a izbucnit la reactorul Onagawa al Tohoku Electric dar nu sunt riscuri de radiaţii.

Starea de nervozitate persistă, însă, în zona centralei Fukushima, unde 2.000 de oameni de pe o rază de 3 kilometri din jurul centralei au primit ordin de evacuare după ce sistemul de răcire a încetat să funcţioneze. De asemenea, rezidenţilor de pe o rază de 10 kilometri li s-a spus să stea în casă.

×
Subiecte în articol: cutremur japonia cutremur japonia