x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul Japoniei, Fumio Kishida, demisionează din funcție

Premierul Japoniei, Fumio Kishida, demisionează din funcție

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   07:47
Premierul Japoniei, Fumio Kishida, demisionează din funcție
Sursa foto: Hepta/Fumio Kishida

Premierul japonez Fumio Kishida a declarat că va demisiona în septembrie. El va pune capăt unui mandat de trei ani afectat de scandaluri politice. De asemenea, se va deschide calea unui nou premier care trebuie să abordeze impactul creșterii prețurilor.

Anunțul a fost făcut în timpul unei conferințe de presă. Practic, Kishida a anunțat că nu va solicita realegerea ca lider al Partidului Liberal Democrat (LDP).

„Voi continua să fac tot ce pot ca prim-ministru până atunci la sfârșitul mandatului meu, în septembrie”, a declarat Kishida în conferința de presă televizată, potrivit Reuters.

Decizia sa declanșează un concurs pentru poziția de șef de partid și, mai important, pentru cea de lider al celei de-a patra mari economii din lume.

Sprijinul public al lui Kishida s-a erodat pe fondul dezvăluirilor despre legăturile partidului cu controversata Biserică Unificată și despre donațiile politice neînregistrate.

Succesorul său se va confrunta cu o criză în partid, dar și cu inflația din țară, tensiunea în relația cu China și posibila revenire la Casa Albă a lui Donald Trump.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×