x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul turc, Recep Erdogan, ameninţă că închide YouTube şi Facebook

Premierul turc, Recep Erdogan, ameninţă că închide YouTube şi Facebook

07 Mar 2014   •   07:57
Premierul turc, Recep Erdogan, ameninţă că închide YouTube şi Facebook

Recep Tayyip Erdogan, implicat într-un scandal politico-financiar, a ameninţat, în cursul unui interviu difuzat joi seară, că va interzice în Turcia site-urile YouTube şi Facebook după alegerile locale de la 30 martie, scrie AFP, citată de Agerpres.

'Sunt noi măsuri pe care le vom lua în acest domeniu după 30 martie (...), inclusiv interzicerea (site-urilor YouTube şi Facebook)', a declarat Erdogan la postul turc de televiziune ATV.

De la punerea sub acuzare în luna decembrie a zeci de apropiaţi ai regimului, patroni, parlamentari ori funcţionari cu rang înalt, suspectaţi de corupţie, opoziţia cere demisia prim-ministrului Erdogan.

Conversaţii telefonice care îl implică direct în afaceri de corupţie au fost publicate pe internet săptămâna trecută.

În aceste discuţii a căror autenticitate nu a fost stabilită definitiv, Recep Tayyip Erdogan îi cere fiului său să ascundă sume importante de bani ori vorbeşte despre un comision insuficient plătit de un grup industrial.

Miercuri, şeful guvernului s-a revoltat încă o dată că i-au fost ascultate convorbirile telefonice, vorbind despre un 'montaj imoral' şi acuzându-şi adversarii de complot pentru răsturnarea guvernului.

În plină campanie electorală, el a promis miercuri că va părăsi viaţa politică dacă partidul lui nu va câştiga municipalele programate pentru 30 martie, care vor avea valoare de test pentru regimul de la Ankara

×