x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primele cuvinte ale lui Breivik după arestare: "Am terminat acum!"

Primele cuvinte ale lui Breivik după arestare: "Am terminat acum!"

28 Iul 2011   •   09:45
Primele cuvinte ale lui Breivik după arestare: "Am terminat acum!"

"Am terminat acum!", a spus Anders Behring Breivik in momentul in care a fost preluat in custodia fortelor de ordine, dupa masacrul comis in insula Utoeya. Informatia apare in cotidianul norvegian Verdens Gang si nu a fost confirmata de politie. Acelasi cotidian mai scrie ca Breivik a fost surprins de camerele de supraveghere inainte de explozia din capitala norvegiana.

Potrivit reprezentantilor politiei, Breivik s-a predat fara sa opuna rezistenta. La scurt timp dupa ce a ajuns pe insula Utoya si s-a apropiat de zona unde se afla atacatorul, echipa de interventie a strigat "Politia, suntem inarmati", a declarat Haavard Gaasbakk, liderul comandoului, citat de AFP. In acel moment, Breivik a aparut in apropierea unei zone impadurite, cu mainile ridicate in aer si neinarmat.

Arestarea a avut loc la ora locala 18:27, la o ora si un minut dupa prima alerta transmisa politiei locale si la aproximativ 80 de minute dupa declansarea atacului armat.

Politia norvegiana a fost criticata pentru timpul necesar interventiei, in conditiile in care toate fortele de ordine si de salvare erau concentrate in zona sediului Guvernului din Oslo, devastata de explozia unei masini-capcana in jurul orei locale 15:30.

In lipsa unui elicopter pregatit pentru interventie, operatiunea din Utoeya a fost intarziata si de faptul ca ambarcatiunea politiei a suferit o pana de motor. Ulterior, politistii au folosit doua ambarcatiuni civile, mai rapide, aflate in zona.

×