x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a dat "undă verde" aderării Peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă

Putin a dat "undă verde" aderării Peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă

18 Mar 2014   •   09:39
Putin a dat "undă verde" aderării Peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă

Preşedintele rus Vladimir Putin a informat guvernul şi cele două camere ale Adunării Federale - Duma de Stat (camera inferioară) şi Consiliul Federaţiei (camera superioară) - cu privire la propunerea Consiliului de Stat al Crimeii şi adunării legislative a oraşului Sevastopol privind intrarea în componenţa Federaţiei Ruse ca subiecţi în cadrul acesteia, a anunţat serviciul de presă al Kremlinului.

Acest demers a fost făcut în conformitate cu art.6 din Legea constituţională federală "cu privire la procedura de primire în Federaţia Rusă şi de formare a noi subiecţi", menţionează agenţia de presă Interfax.

Preşedintele Vladimir Putin urmează să adreseze un mesaj celor două camere reunite ale parlamentului rus privind integrarea Crimeii în componenţa Federaţiei Ruse, după cum a anunţat vicepreşedintele Dumei, Ivan Melnikov, citat de ITAR-TASS.

Conform rezultatelor referendumului de duminică, majoritatea covârşitoare a locuitorilor peninsulei Crimeea - până acum republică autonomă din sudul Ucrainei - s-a pronunţat pentru alipirea la Rusia şi separarea de Ucraina. Un procent de 96,77% din alegători au votat pentru aderarea la Federaţia Rusă, potrivit Comisiei electorale de la Simferopol, capitala peninsulei, în cadrul acestei consultări nerecunoscute de Ucraina şi de către cea mai mare parte a comunităţii internaţionale.

×
Subiecte în articol: putin crimeea Rusia