x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin propune un plan în şapte puncte pentru soluţionarea crizei din Ucraina

Putin propune un plan în şapte puncte pentru soluţionarea crizei din Ucraina

de Agerpres    |    03 Sep 2014   •   16:29
Putin propune un plan în şapte puncte pentru soluţionarea crizei din Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat miercuri un plan în şapte puncte care, în opinia sa, trebuie să fie baza discuţiilor pentru încetarea conflictului din estul Ucrainei şi care prevede în principal ca guvernul ucrainean să-şi retragă trupele din apropierea oraşelor şi ca separatiştii să oprească contraofensiva lansată cu o săptămână în urmă, transmit agenţiile internaţionale de presă.

"În primul rând, grupurile armate ale miliţiilor trebuie să oprească ofensiva pe fronturile de la Doneţk şi Lugansk. În al doilea rând, forţele ucrainene trebuie retrase astfel încât ele să rămână departe de oraşe la o distanţă care să nu permită tirurile de artilerie", a detaliat Putin în timpul unei vizite în Mongolia. El a adăugat că această încetare a focului trebuie monitorizată de observatori internaţionali.

Propunerea lui Putin survine cu două zile înaintea negocierilor ce vor avea loc la Minsk între separatişti şi aşa-numitul grup de contact constituit din Rusia, Ucraina şi OSCE.

"Cred că se poate ajunge la un acord final între autorităţile ucrainene şi sud-estul Ucrainei la această reuniune", a adăugat liderul rus, menţionând că punctele sale de vedere şi cele ale omologului său ucrainean Petro Poroşenko cu privire la soluţionarea crizei din Ucraina sunt "foarte apropiate".

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin criza ucraina