x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe În câte minute lovește Moscova sau Beijing o rachetă cu capacităţi nucleare supersonică lansată din SUA

În câte minute lovește Moscova sau Beijing o rachetă cu capacităţi nucleare supersonică lansată din SUA

de Redacția Jurnalul    |    06 Iun 2024   •   00:20
În câte minute lovește Moscova sau Beijing o rachetă cu capacităţi nucleare supersonică lansată din SUA
Sursa foto: Hepta

SUA au făcut un test cu o rachetă hipersonică cu capacităţi nucleare care poate lovi Moscova sau Beijingul în mai puţin de 30 minute, relatează Monitorul Apărării.

Armata americană a efectuat un test de lansare a unei rachete nucleare hipersonice, care este concepută pentru a contracara ameninţarea militară în creştere a Chinei şi Rusiei.

Oficialii militari au declarat că scopul testului a fost de a arăta „disponibilitatea forţelor nucleare americane" şi de a oferi „încredere în descurajarea nucleară a naţiunii", pe fondul temerilor legate de ameninţarea tot mai mare a unei confruntări cu Rusia şi China.

Demonstraţia a fost făcută cu o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) neînarmată Minuteman III care a decolat la ora 12:56 PT de la baza forţelor spaţiale Vandenberg din California.

Racheta a călătorit mai mult de 4.000 de mile (6.500 km) la viteze de peste 15.000 de mile pe oră (24.000 km/h) până la un poligon de testare din Insulele Marshall din Oceanul Pacific.
Racheta atinge o viteză de 23 de ori mai mare decât cea a sunetului şi poate lovi, de pe teritoriul american, Moscova sau Beijingul în mai puţin de 30 de minute.

Actuala forţă ICBM este formată din 400 de rachete Minuteman III situate la Bazele Aeriene 90 F.E. Warren, Wyo, 341 Malmstrom, Mont. şi 91 Minot, N.D.

O singură rachetă are o greutate de 36 de tone, un diametru de 1,67 metri şi atinge o altitudine de 1.120 km.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×