x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina anunță că rachete de croazieră rusești au fost distruse în explozia din Crimeea

Ucraina anunță că rachete de croazieră rusești au fost distruse în explozia din Crimeea

de Redacția Jurnalul    |    21 Mar 2023   •   09:40
Ucraina anunță că rachete de croazieră rusești au fost distruse în explozia din Crimeea
Sursa foto: Hepta

Ministerul ucrainean al Apărării a declarat că o explozie produsă în orașul Djankoi din Crimeea a distrus rachete de croazieră rusești destinate flotei Moscovei din Marea Neagră.

Anton Gerashchenko, consilier al Ministerului ucrainean de Interne, a difuzat imagini care, potrivit acestuia, ar fi arătat zona gării din oraș. Imaginile arătau o singură explozie puternică, urmată de o coloană de fum pe cer.

Nu a fost posibilă verificarea informației, conform The Guardian.

"O explozie în oraşul Djankoi din nordul Crimeei ocupate temporar a distrus rachete de croazieră ruseşti Kalibr-KN în timp ce erau transportate pe calea ferată", a declarat principala direcţie de informaţii a Ministerului Apărării (SBU), notează și Reuters/

SBU a precizat că rachetele, concepute pentru a fi lansate de pe navele de suprafaţă ale flotei ruse din Marea Neagră, au o rază de acţiune operaţională de peste 2.500 de kilometri pe uscat şi de 375 de kilometri pe mare.

Ihor Ivin, șeful administrației din Djankoi, instalat de ruși, a spus că orașul a fost atacat de drone, iar un bărbat de 33 de ani a suferit o rană de la o dronă doborâtă. Acesta a fost dus la spital.

TASS l-a citat pe Ivin, care a declarat la televiziunea Krym-24 că o casă, o școală și un magazin alimentar au luat foc, iar rețeaua electrică a fost afectată.

Ucraina a organizat o serie de atacuri îndrăznețe asupra unor obiective din Crimeea. În august anul trecut, rachete au distrus mai multe avioane de la o bază aeriană de pe coasta de sud-vest a peninsulei, iar autoritățile ucrainene au revendicat ulterior responsabilitatea pentru atac.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: rachete Rusia distruse explozie crimeea