x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile olandeze vor prezenta un raport preliminar privind prăbuşirea cursei MH17, în Ucraina

Autorităţile olandeze vor prezenta un raport preliminar privind prăbuşirea cursei MH17, în Ucraina

04 Sep 2014   •   16:18
Autorităţile olandeze vor prezenta un raport preliminar privind prăbuşirea cursei MH17, în Ucraina

Autorităţile olandeze vor prezenta pe 9 septembrie un raport preliminar privind prăbuşirea cursei aeriene MH17, în estul Ucrainei, accident în care au murit 298 de persoane.

Acestea au anunţat că raportul va prezenta informaţii factuale bazate pe mărturii, imagini din satelit, date furnizate de radar şi date colectate din cutia neagră a avionului.

Echipa de investigaţie nu a vizitat locul accidentului, din cauza conflictelor de la faţa locului, fiind nevoită să recurgă doar la fotografii cu aeronava prăbuşită.

Potrivit unui comunicat al echipei, raportul va prezenta ceea ce investigatorii cred că s-a întâmplat, fără să arunce însă vina asupra cuiva.

"Scopul acestui raport este de a compara mărturiile mai multor surse şi a determina dacă informaţiile coincid. Investigaţia este încă în desfăşurare, iar un raport definitiv va fi prezentat în maximum un an, în conformitate cu regulile aviaţiei civile", se arată în comunicat.

Cursa MH17 a fost doborâtă la 17 iulie, în timp ce zbura deasupra teritoriului Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii pro-ruşi. Victimele provin din 10 ţări, majoritatea fiind de origine olandeză.

Separatiştii pro-ruşi au negat că ar fi responsabili pentru doborârea aeronavei. Olanda coordonează investigaţia în privinţa prăbuşirii, în care sunt implicaţi anchetatori din Australia, Belgia, Malaysia şi Ucraina.

Rămăşiţele pământeşti ale victimelor au fost adunate în zilele de după prăbuşire şi transportate în Olanda. Până în prezent au fost identificate 183 de persoane.

Căutările la locul accidentului au fost oprite la 6 august, de teamă că luptele din zonă pun în pericol vieţile celor implicaţi în efortul de recuperare.

×
Subiecte în articol: avionul mh17 avion prabusit ucraina