x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Răspunsul Rusiei la atacul asupra podului din Crimeea. Explozii puternice în mijlocul Kievului. „Opt persoane au fost ucise și 24 rănite în urma districtului Shevchenko”

Răspunsul Rusiei la atacul asupra podului din Crimeea. Explozii puternice în mijlocul Kievului. „Opt persoane au fost ucise și 24 rănite în urma districtului Shevchenko”

10 Oct 2022   •   09:31
Răspunsul Rusiei la atacul asupra podului din Crimeea. Explozii puternice în mijlocul Kievului. „Opt persoane au fost ucise și 24 rănite în urma districtului Shevchenko”
Sursa foto: Captura Video

Mai multe explozii s-au auzit în această dimineață în mijlocul Kievului. Primarul orașului Vitali Klitschko a confirmat că au fost câteva explozii în cartierul Shevchenkovski – în centrul capitalei.

Update Serviciul de Alertă de Urgență al Ucrainei anunță primul bilanț, după ce Rusia a lansat peste 80 de rachete în marile orașe din Ucraina: Nu există energie electrică în 5 regiuni ucrainene, Lvov, Poltava, Sumy, Harkov și Ternopil în urma loviturilor cu rachete rusești, anunță Kiev Post. În Ucraina s-a trecut deja la schimbarea rutelor feroviare, după ce și infrastructura din acest domeniu a fost atacată.

Update Opt civili au fost uciși și 24 răniți în urma loviturilor cu rachete din această dimineață de la Kiev, a declarat un consilier al ministrului ucrainean de interne. 

”Opt persoane au fost ucise și 24 rănite în urma districtului Shevchenko, șase mașini au luat foc și peste 15 mașini au fost avariate”, a anunțat Rostislav Smirnov, consilier la Ministerul ucrainean de Interne.

El a adăugat că 30 de lucrători ai serviciilor de urgență și șase unități de intervenție au participat la locul incidentului din districtul Shevchenkivskyy din Kiev.

Explozii Kiev 3

Stire initiala Pe Twitter au apărut imagini surprinse de localnici de la aceste explozii. În fotografii se vede cum fumul gros se ridică la zeci de metri înălţime.

 

 

Pericolul unui atac aerian a fost anunțat inițial la ora 6:47, iar după ora 8 dimineața, 3-4 explozii au răsunat la Kiev. Acest lucru a fost raportat de o serie de personalități politice locale.

"Mai multe explozii (au avut loc) în districtul Şevcenko (Shevchenkovski), în centrul capitalei", a anunţat la rândul său, pe mesageria Telegram, primarul capitalei Vitali Kliciko.

 

 

„Rachetele rusești au fost lansate la o oră când străzile erau foarte aglomerate”, a declarat pentru Antena 3 Radu Tudor.

Explozii Kiev 2

În presa ucraineană, sunt informaţii că Rusia ar fi lansat 10 rachete în noaptea de duminică spre luni în Ucraina.

Mai multe lovituri cu rachete au fost raportate şi în alte regiuni. Deocamdată nu au fost raportate victime.

 

 

 

×
Subiecte în articol: kiev Podul Kerci crimeea Rusia