x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Marea Britanie a trimis forțe militare în Europa de Est

Război în Ucraina. Marea Britanie a trimis forțe militare în Europa de Est

26 Feb 2022   •   17:06
Război în Ucraina. Marea Britanie a trimis forțe militare în Europa de Est
Sursa foto: Hepta

Marea Britanie a trimis forțe militare în Europa de Est pentru consolidarea frontului estic al NATO. Este vorba despre nave ale Marinei Regale, trupe terestre și avioane de luptă, scrie CNN.

"HMS Trent se află în estul Mediteranei unde  desfășoară exerciții NATO, împreună cu elicoptere Merlin și cu avioane de patrulare maritimă RAF P8 Poseidon", se arată în declarația Ministerului Apărării al Regatului Unit.

HMS Diamond este un distrugător care se va alătura celorlalte nave de la Portsmouth.

Tancuri și vehicule blindate "au sosit în Estonia din Germania, iar în zilele următoare vor sosi și alte echipamente, și aproximativ 1.000 de soldați", precizează instituția.

Avioanele de luptă Typhoon "care zboară de la bazele din Cipru și Marea Britanie, patrulează acum spațiul aerian NATO deasupra României și Poloniei alături de aliații NATO, alături de avioane de realimentare în aer Voyager".

"Alături de aliații noștri din NATO, aceste desfășurări constituie un factor de descurajare credibil pentru a opri agresiunea rusă care amenință suveranitatea teritorială a statelor membre", a declarat secretarul Apărării, Ben Wallace.

×
Subiecte în articol: Marea Britanie aderare nato Rusia ucraina