x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Renumitul arhitect Rafael Viñoly a murit la New York

Renumitul arhitect Rafael Viñoly a murit la New York

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2023   •   10:45
Renumitul arhitect Rafael Viñoly a murit la New York

Arhitectul de origine uruguayană Rafael Viñoly a murit la vârsta de 78 de ani, după o carieră în care a proiectat clădiri deosebite în întreaga lume, potrivit ABC News.

Rafael Viñoly, un arhitect de origine uruguayană care a proiectat clădiri distincte și emblematice în întreaga lume, a murit la vârsta de 78 de ani.

Viñoly, a cărui firmă are sediul în New York, a murit joi, în urma unui anevrism, la un spital din oraș. Román Viñoly a declarat că tatăl său a murit pe neașteptate.

„Lasă o moștenire bogată de proiecte distinctive și atemporale care s-au manifestat în unele dintre cele mai recunoscute și iconice structuri din lume, printre care Forumul Internațional din Tokyo, Muzeul de Artă din Cleveland, Aeroportul Carrasco din Montevideo și 20 Fenchurch Street din Londra”, a declarat Román Viñoly într-un comunicat.

Clădirea londoneză este supranumită „Walkie Talkie”, datorită formei sale curbate distinctive care seamănă cu un aparat de radio cu două căi.

Viñoly s-a născut la 1 iunie 1944, în Montevideo, Uruguay. La începutul carierei sale, a fondat Estudio de Arquitectura, care a devenit unul dintre cele mai mari studiouri de design din America Latină.

S-a stabilit la New York în 1979 și a fondat Rafael Viñoly Architects patru ani mai târziu.

Viñoly a devenit membru al Institutului American de Arhitecți în 1993 și este membru al Institutului Japonez de Arhitecți. A fost numit membru internațional al Institutului Regal al Arhitecților Britanici în 2006.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rafael Viñoly moarte